3 redenen om in Gouda te wonen

3 redenen om in Gouda te wonen

De stad Gouda staat bekend om de stroopwafels en de kaas, maar de stad is meer dan alleen maar kaas en stroopwafels. Het is namelijk ook een hele leuke stad om er in te wonen. Dus mocht je binnenkort willen verhuizen en nog geen leuke stad weten, lees dan vooral verder en wie weet woon je binnenkort wel in het mooie Gouda. 

Mooie en historische stad

In de binnenstad van Gouda vind je een aantal erg historische gebouwen en monumenten. Een paar voorbeelden hiervan zijn: de Goudse waag, het oude stadhuys en de Sint-Janskerk. Dit is allemaal te vinden in de binnenstad, hierdoor is er een goede balans in de stad met modern en historisch. Het moderne stukje is ook in de binnenstad te vinden, dit zijn namelijk de vele restaurantjes en cafés. Vaak zitten die restaurants en cafés wel in een mooie oud pand, hierdoor komt het historische weer terug. 

Alles goed bereikbaar

Gouda is een stad die erg makkelijk te bereiken is, dit is op alle vlakken, zo is het dat als je hier woont alles dichtbij en op fietsafstand is. Je kan binnen een half uur aan de andere kant van de stad zijn en vaak ben je binnen een kwartier in de binnenstad. Daarnaast is Gouda ook makkelijk te bereiken voor andere steden, zo ben je namelijk al in 18 minuten in Rotterdam, Den Haag of in Utrecht om maar even een voorbeeld te noemen. Er zijn twee treinstations in Gouda waardoor je snel en makkelijk weg kan komen. 

Rust

Naast alle drukke plekken is er ook genoeg plek voor rust, er zijn verschillende natuurgebieden in en om Gouda waar je even tot rust kan komen. Zo kan je bijvoorbeeld een rondje lopen om de Reeuwijkse plassen of langs de mooie grachten. Vaak in het in de binnenstad drukker dan in de woonwijken. Als je wilt gaan verhuizen naar Gouda kan je bijvoorbeeld op internet zoeken naar makelaar Gouda, hierdoor kan je bijvoorbeeld van t’ Hof tegenkomen. Zij kunnen je helpen met de zoektocht naar een mooi huis. 

Conclusie 

Gouda is een erg mooie en populaire stad, er is altijd wel wat te doen en je komt ook vaak bekenden tegen als je een rondje loopt in de stad. De stad is erg goed en makkelijk te bereiken, hierdoor kan je snel in andere steden zijn. Mocht je naar Gouda willen verhuizen kan je het beste op internet naar makelaar Gouda zoeken, dan vind je goede makelaars die je zouden kunnen helpen met het vinden van een geschikt huis. Zou jij in Gouda willen wonen?

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie