Blog

Voordelen van kunstgras in de tuin

Stel je voor. Je bent op zoek naar een nieuwe indeling voor in de tuin en zou ook graag wat groen willen. Gras geeft vaak een hoop onderhoud, maar het uiterlijk ervan is iets wat je wel graag ziet. Gelukkig is er dan nog altijd de mogelijkheid voor kunstgras. We gaan je in deze tekst laten zien waarom kunstgras een goed idee is voor in elke tuin.

Wat is kunstgras?

Allereerst is het dan belangrijk om te weten wat kunstgras precies is. Zoals de naam al doet vermoeden is het gras, maar dan geen echt gras. Het is dus een alternatief voor in de tuin voor echt gras. Eerder werd het kunstmatige gras bijvoorbeeld veel gebruikt in de sportwereld. Doordat bepaalde sportvelden binnen zijn, wil het gras niet voldoende groeien door het gebrek aan zonlicht. Toch is het belangrijk dat de ondergrond hetzelfde is en met die reden is dan ook het kunstmatige gras ontwikkeld. Tegenwoordig wordt het gras niet alleen meer voor sport toepassingen gebruikt, maar zien we het gras ook steeds meer terugkomen in tuinen. Ook is het bijvoorbeeld een toepassing op plekken waar gras moeilijk kan groeien zoals balkons of dakterrassen, maar wat zijn de voordelen van het gras?

De voordelen van het kunstmatige gras

Een groot voordeel aan gras is natuurlijk dat deze nauwelijks onderhoud nodig heeft. Je hoeft het gras nooit meer te maaien en ook nooit meer de kantjes bij te houden. Een hoop mensen vinden het vreselijk om het gras te moeten maaien en dat hoeft bij dit soort gras dus nooit meer. Het is daarnaast ook nog zo dat je het gras nooit hoeft te sproeien. In de zomer is het nodig om gras eens per dag of aantal dagen te sproeien en al helemaal wanneer het niet regent. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat dit gebeurt en bij het kunstmatige gras hoeft dit dus niet. Je hoeft natuurlijk ook geen rekening te houden met de plek waar je het gras plaatst. Het gras heeft geen zon nodig en kan ook niet in te veel zonlicht staan. Het kan namelijk niet doodgaan. Deze vorm van gras is dus een investering omdat het ontzettend lang mee kan gaan. Wat ook nog fijn is, is dat onkruid er niet doorheen komt en je dus ook geen onkruid hoeft te verwijderen. Al met al een goede beslissing voor elke tuin.

Garage roldeuren, alle voordelen op een rijtje

Garage roldeuren worden nog vaak verward met een roldeuren voor opslagboxen. Toch zijn roldeuren voor garages een stuk geavanceerder en bieden ze veel voordelen waardoor het een goede optie is om als garagedeur te overwegen. In deze blog vertellen we je over de voordelen.

Openingstechniek

In tegenstelling tot kanteldeuren voor garages klappen garage roldeuren niet naar buiten toe open. Daardoor hoef je de ruimte voor de garage in principe niet leeg te houden. Nu denk je misschien dat het niets uitmaakt, maar dat is niet helemaal waar. Bij kanteldeuren kan het immers gebeuren dat wanneer je even snel de fiets voor de garage parkeert en vervolgens de deur van binnenuit opent je je fiets beschadigt. Het deurblad kantelt immers naar buiten toe open.

Isolatiewaarde

Garage roldeuren zijn geïsoleerd leverbaar. Daardoor komt er minder tocht en kou via de garagedeur binnen. Zeker in vergelijking met ongeïsoleerde garagedeuren is dit een groot voordeel. Wanneer je een garage hebt die aan je woning grenst, dus met een deur toegang biedt tot je woning, raden we je aan om sowieso voor een geïsoleerde garagedeur te kiezen. Doe je dat niet, dan komt er tocht en kou de woning binnen wat resulteert in hoge stookkosten en een verlaging van het wooncomfort.

Aanschafprijs 

Roldeuren voor garages hebben in vergelijking met andere garagedeuren een lage aanschafprijs. Voor onder de duizend euro kun je al een kwalitatief goede garage roldeur kopen. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld openslaande garagedeuren, die al snel drie- tot vierduizend kosten, zijn roldeuren financieel gezien een zeer interessante keuze.

Alternatieven voor garage roldeuren

Als je om wat voor reden dan ook toch niet voor een garage roldeur wilt kiezen, dan is het goed om te weten dat er een aantal alternatieven zijn. De belangrijkste hiervan zijn sectionale garagedeuren. 

Dit type deur is net zoals roldeuren opgebouwd uit horizontale panelen. De panelen zijn alleen wat breder en worden tijdens het openen niet in een opbergbox opgerold. De panelen worden namelijk direct onder het plafond in de garage gehangen. Hierdoor verlies je een klein beetje ruimte in de garage, al blijft het met name beperkt tot de ruimte direct onder het plafond.

Neem de tijd om je te oriënteren

De aanschaf van een garagedeur is niet iets dat je regelmatig doet. De meeste mensen doen jarenlang met hun garagedeur. Daardoor weet je vaak niet wat alle mogelijkheden en verschillen tussen de verschillende soorten garagedeuren zijn. Het is dan ook goed om je uitgebreid te oriënteren op de verschillende soorten garagedeuren. 

En dat geldt dus ook voor garage roldeuren. Ga dus bij verschillende aanbieders langs en laat je adviseren over de mogelijkheden. En om een goed onderbouwd besluit te nemen raden we je aan om bij diverse partijen een offerte op de vragen die je met elkaar kunt vergelijken. 

Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook de montagekosten en de garantievoorwaarden. En Let op dat de sloten die bij de deur worden geleverd van goede kwaliteit zijn. Zeker als je waardevolle spullen in de garage wilt gaan opslaan is het immers zuur als inbrekers de garage roldeur zo kunnen openbreken en er met je spullen vandoor kunnen gaan.

Slotenmaker nodig? Vijf tips

Hoe voorzichtig je ook bent met afsluiten en het bijhouden van de sleutels, er zijn veel foutloze situaties waarin sloten in woningen en bedrijven gewoon gerepareerd of vervangen moeten worden. Het kan zijn omdat je een nieuw huis of bedrijf hebt gekocht en de sloten moet vervangen of opnieuw moet inlassen, of misschien werkt het slot zelf niet meer naar behoren als gevolg van jarenlange slijtage. Hoe dan ook, iedereen heeft vroeg of laat een slotenmaker nodig en er is geen betere optie om ervoor te zorgen dat je beveiligingssysteem correct wordt bijgewerkt dan door te kiezen voor een gecertificeerde slotenmaker. Hoewel er talloze redenen zijn waarom dit de beste optie is, zijn hier vijf van de belangrijkste:

Kies een slotenmaker met de juiste opleiding

Helaas zijn er veel mensen die zich voordoen als bekwame slotenmakers omdat ze eenvoudige slotenklussen kunnen uitvoeren of omdat ze een van de vele oplichters zijn die online te vinden zijn (lees HIER meer). Meestal hebben deze “slotenmakers” echter geen dag opleiding gehad buiten een paar “how-to” tutorials die ze op het internet hebben gevonden. Wanneer nep slotenmakers snel geld proberen te verdienen door het slot van een klant te repareren, resulteert dit bijna altijd in schade die alleen kan worden verholpen door dure reparaties.

Gecertificeerde slotenmakers daarentegen ondergaan een strenge en uitgebreide opleiding bij geregistreerde opleidingsorganisaties om de kwalificaties, referenties en veiligheidsmachtiging te verkrijgen die nodig zijn voor de uitdagingen die slotenmakers met zich meebrengen. Dit omvat het begrijpen van de functies en installatiemethoden voor een verscheidenheid aan verschillende soorten sloten, waardoor ze nauwkeurig en waardevol beveiligingsadvies kunnen geven aan klanten.

Kies een gecertificeerde slotenmaker

In tegenstelling tot amateur slotenmakers of doe-het-zelvers, beschikken gecertificeerde slotenmakers over expertise variërend van een diepere kennis van beveiligingssystemen tot het laatste nieuws over technologische ontwikkelingen binnen de beveiligingsindustrie. Met deze kennis tot hun beschikking kunnen gecertificeerde slotenmakers niet alleen de installatiediensten tijdig en efficiënt uitvoeren, maar kunnen ze ook uitstekende aanbevelingen doen over de soorten beveiligingsmaatregelen die het best geschikt zijn voor het eigendom van een individuele huiseigenaar of bedrijfseigenaar. Bovendien bieden veel gecertificeerde slotenmakersbedrijven een scala aan beveiligingsopties, waaronder achterdeurbeveiligingen, hoofdsleutelsystemen en zowel zoemers als sleutelloze toegangssystemen. Dit zorgt voor veiligheid en zekerheid op lange termijn, wat niet gegarandeerd is als een slotenmaker niet gecertificeerd is.

Zorg voor een verzekering of garantie

Het repareren en vervangen van sloten kan een vervelend proces zijn, of het nu voor je huis, kantoor of zelfs je auto is. Als de procedure niet elke keer met zorg wordt uitgevoerd, kan dit resulteren in schade waar de klant verantwoordelijk voor is als de persoon die is ingehuurd om het slot te repareren niet goed gedekt is. Wanneer een slotenmaker is gebonden en verzekerd, betekent dit dat ze verantwoordelijkheid nemen en een vergoeding bieden in het geval dat er schade wordt veroorzaakt tijdens het werk. De meeste slotenmakers die niet gecertificeerd zijn, zijn ook niet gebonden en verzekerd. De overgrote meerderheid van gecertificeerde slotenmakers is echter wel gebonden en verzekerd om hun klanten gemoedsrust te geven tijdens het reparatie- of installatieproces.

De slotenmaker moet beschikken over de juiste gereedschappen

De meeste gecertificeerde slotenmakers zijn volledig uitgerust met de essentiële gereedschappen van hun vak. Niet-gecertificeerde slotenmakers zijn dat niet, en hebben daarom de neiging om te veel te vragen voor slordig vakmanschap. Dit ziet er niet alleen slecht uit, maar kan ook de doeltreffendheid van het slot zelf in gevaar brengen. Aan de andere kant is het waarschijnlijker dat gecertificeerde slotenmakers met de juiste gereedschappen en de juiste licenties kwalitatief hoogstaande installatie services leveren die gegarandeerd vele jaren meegaan. Door een gecertificeerde slotenmaker in te huren, zal je nieuwe slot of sluitsysteem zowel esthetisch aantrekkelijk zijn als zeer effectief in het handhaven van je veiligheid.

Schakel een professional in

De risico’s van het inhuren van een niet-gecertificeerde slotenmaker zijn veel groter dan de voordelen, en kunnen leiden tot nog meer schade dan waar je mee begon. Daarom is het altijd in je eigen belang om een professionele, gecertificeerde slotenmaker in te huren voor de beveiliging van je huis, bedrijf of auto. Door dit te doen, stel je je veiligheid en je vertrouwen in iemand die hoog opgeleid, deskundig, gebonden, verzekerd, goed uitgerust en betrouwbaar is.

Waarom Rotterdam de beste stad is om in te wonen

Rotterdam is een nieuwe stad met een hele grote geschiedenis. Veel steden in Nederland zijn nog volledig ouderwets maar Rotterdam niet. De reden ervan is minder leuk, de tweede wereldoorlog. Maar de stad ziet er nu heel modern en mooi uit. Rotterdam is de aantrekkelijkste stad in de randstad. Rotterdam heeft veel verschillende soorten woningen. Mooie oude woningen maar ook duurzame nieuwe wijken. Het aanbod in huizen is heel divers. In Rotterdam vind je dure appartementen en huizen maar ook goedkope woningen. Voor iedereen is er een passende woning. Er zijn een aantal verhuisbedrijven die je goed kunnen helpen met een verhuizing naar de mooiste stad van Nederland. Een daarvan is Verhuizersrotterdam. Wanneer je hier je verhuizing laat regelen kom je gelijk in aanraking met de Rotterdamse cultuur. Ook is handig dat een verhuisbedrijf uit Rotterdam overal de weg weet en van alles op de hoogte is.

De aantrekkelijkheid van Rotterdam

Rotterdam is heel aantrekkelijk omdat er veel te doen is. Rotterdam heeft het leukste centrum met alle winkels die je maar kan bedenken. Daarnaast kun je er ook heel goed uitgaan en genieten van talloze terrassen. Ben je op zoek naar rust dan kun je een wandeling maken in een van de vele parken die de stad heeft. Je kunt er ook veel leuke uitjes doen zoals een bezoek aan de iconische Euromast. Je kunt vanuit de Euromast de hele stad zien! Ook zijn de inwoners van Rotterdam anders dan die van andere steden. Heel vriendelijk en direct.

Verhuizen naar steden rondom Rotterdam

Rotterdam heeft ook veel leuke steden die heel dicht tegen Rotterdam aan zitten. Over tientallen jaren zal bijvoorbeeld Delft een wijk worden van Rotterdam. Delft is een unieke stad met een leuk centrum met water en bruggetjes. Ook ligt de stad goed gelegen tussen Den Haag en Rotterdam. Als je naar een van deze steden wilt verhuizen kun je zoeken naar een verhuisbedrijf in Delft. Nu moet je alleen nog kiezen welk verhuisbedrijf het beste aanbod heeft en waar jij je goed bij voelt. Een verhuizing is niet niks en je wilt dat het soepel verloopt. Dat is begrijpelijk. Een goede voorbereiding op je verhuizing geeft je veel rust in je hoofd en het is aangeraden om dit te doen.

Is jouw verhuizing wel goed geregeld?

Een verhuizing is vaak een stressvolle periode, hierdoor kan het zo zijn dat je iets vergeet of dat dingen over het hoofd ziet. Dit kunnen belangrijke dingen zijn die je liever niet wilt vergeten. Daarom hebben we een blog geschreven zodat je een goede verhuizing te wachten staat. 

Een goede voorbereiding

Een goede voorbereiding scheelt een hele hoop werk. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met het opstellen van een lijstje. In dit lijstje kun je verschillende dingen zetten zoals bijvoorbeeld hoe de verbouwing gaat lopen, wie er gaan helpen met het klussen en misschien nog wel het belangrijkste, de kosten. Het is algemeen bekend dat een verbouwing vaak veel geld kost. Hiermee zorg je ervoor dat je overzicht houdt, dit is belangrijk om goed bij te houden omdat je er anders geen goed zicht meer op hebt. Voor de kosten is het handig om een begroting te maken, zo voorkom je onverwachte uitgaven en weet je precies hoe het er financieel voor staat. Ook kan je een lijstje maken met wat er allemaal nog moet gebeuren en wat er allemaal al is gebeurt, zo behoud je motivatie om door te gaan met waar je mee bezig was en kan je dingen afstrepen die je al hebt gedaan. 

Hulp inschakelen 

Een verhuizing is lastig om alleen te doen, het is daarom handig en verstandig om hulp in te schakelen. Dit kan van verschillende mensen zijn, zo kan je hulp vragen van je familie of vrienden maar je kan ook een verhuisbedrijf inschakelen. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen naar Den Haag kan je het bedrijf verhuis Den Haag inschakelen. Zij hebben veel ervaring met verhuizen in Den Haag. Daarnaast kan je zelf ook nog verschillende dingen huren van een verhuisbedrijf zoals een verhuisbus of een verhuislift. Als je gebruik maakt van je familie of vrienden scheelt dit ook nog eens in de kosten waardoor je goedkoper uit bent. 

Conclusie  

Voor een verhuizing zijn veel dingen nodig en is het belangrijk om geen dingen te vergeten. Dit kan je voorkomen door lijstjes te maken van alles. Dit kan zijn van de dingen die nog moet gebeuren, een schema van mensen die je komen helpen of van de kosten. Het is belangrijk om dit goed bij te houden om te voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Ook kan je gebruik maken van een verhuisbedrijf, zij kunnen je helpen met verhuizen. Als je op internet zoekt op verhuizen Den Haag kom je verschillende verhuisbedrijven tegen. Waar zou jij heen willen verhuizen? 

3 redenen om in Gouda te wonen

De stad Gouda staat bekend om de stroopwafels en de kaas, maar de stad is meer dan alleen maar kaas en stroopwafels. Het is namelijk ook een hele leuke stad om er in te wonen. Dus mocht je binnenkort willen verhuizen en nog geen leuke stad weten, lees dan vooral verder en wie weet woon je binnenkort wel in het mooie Gouda. 

Mooie en historische stad

In de binnenstad van Gouda vind je een aantal erg historische gebouwen en monumenten. Een paar voorbeelden hiervan zijn: de Goudse waag, het oude stadhuys en de Sint-Janskerk. Dit is allemaal te vinden in de binnenstad, hierdoor is er een goede balans in de stad met modern en historisch. Het moderne stukje is ook in de binnenstad te vinden, dit zijn namelijk de vele restaurantjes en cafés. Vaak zitten die restaurants en cafés wel in een mooie oud pand, hierdoor komt het historische weer terug. 

Alles goed bereikbaar

Gouda is een stad die erg makkelijk te bereiken is, dit is op alle vlakken, zo is het dat als je hier woont alles dichtbij en op fietsafstand is. Je kan binnen een half uur aan de andere kant van de stad zijn en vaak ben je binnen een kwartier in de binnenstad. Daarnaast is Gouda ook makkelijk te bereiken voor andere steden, zo ben je namelijk al in 18 minuten in Rotterdam, Den Haag of in Utrecht om maar even een voorbeeld te noemen. Er zijn twee treinstations in Gouda waardoor je snel en makkelijk weg kan komen. 

Rust

Naast alle drukke plekken is er ook genoeg plek voor rust, er zijn verschillende natuurgebieden in en om Gouda waar je even tot rust kan komen. Zo kan je bijvoorbeeld een rondje lopen om de Reeuwijkse plassen of langs de mooie grachten. Vaak in het in de binnenstad drukker dan in de woonwijken. Als je wilt gaan verhuizen naar Gouda kan je bijvoorbeeld op internet zoeken naar makelaar Gouda, hierdoor kan je bijvoorbeeld van t’ Hof tegenkomen. Zij kunnen je helpen met de zoektocht naar een mooi huis. 

Conclusie 

Gouda is een erg mooie en populaire stad, er is altijd wel wat te doen en je komt ook vaak bekenden tegen als je een rondje loopt in de stad. De stad is erg goed en makkelijk te bereiken, hierdoor kan je snel in andere steden zijn. Mocht je naar Gouda willen verhuizen kan je het beste op internet naar makelaar Gouda zoeken, dan vind je goede makelaars die je zouden kunnen helpen met het vinden van een geschikt huis. Zou jij in Gouda willen wonen?

De voor- en nadelen van je huis verkopen zonder makelaar

Voordelen

Je ziet het steeds vaker mensen die hun huis verkopen zonder de hulp van een makelaar. In deze tekst zijn de voor en nadelen hiervan beschreven en voor je op een rijtje gezet.

De hoofdreden waarom mensen het huis zonder makelaar willen verkopen is omdat op het eerste gezicht een hele hoop kosten bespaart.

De voordelen van je huis verkopen zonder makelaar zijn als volgt, allereerst vallen natuurlijk de makelaarskosten weg. Als je met een makelaar werkt betaal je meestal of een vast bedrag per periode of een percentage van de verkoopprijs. Daarbij komen dan ook nog de kosten voor het maken van foto´s van de woning en de advertentiekosten.

Als je zelf je woning verkoopt kan je advertentie maken op social media en andere verkoopsites. Met het juiste apparatuur kan je zelf mooie foto’s maken van je woning en ze in je advertentie plaatsen.

Een ander voordeel van je huis verkopen zonder makelaar is dat je bij de bezichtiging precies kan overbrengen wat voor gevoel dit huis geeft. Een nadeel hiervan is wel dat de kopers het gevoel kunnen krijgen dat ze op bezoek zijn. Dit kan ervoor zorgen dat ze niet eerlijk durven te zijn.

Huisopkoper

Ook een optie voor het verkopen van uw huis zonder makelaar is een huisopkoper, de huisopkoper komt langs om de waarde van uw huis te bepalen en doet meteen een bod. Een voordeel van het huis aan een huisopkoper verkopen is ook dat je snel je geld hebt, en ook snel van de dubbele woningkosten af bent.

Nadelen

Uw woning verkopen zonder makelaar heeft niet alleen maar voordelen, er zijn ook een aantal nadelen. Er gaat heel veel tijd zitten in het verkooptraject mits u niet met een huisopkoper werkt natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan de bezichtigingen die u zelf moet afhandelen. Denk ook aan de juridische aspecten van het verkopen van uw huis, het verkoopcontract moet voldoen aan alle wettelijke eisen om geldig te worden verklaard. Dit proces kost veel tijd en ook geld dit kan je besparen door deze zaken door een makelaar te laten regelen.

De waarde bepaling komt ook voor eigen rekening dit is een lastig punt jouw huis kan voor uzelf een hogere prijs hebben dan wat realistisch is. Dit komt natuurlijk door alles wat je hebt meegemaakt in dit huis oftewel de emotionele waarde. Een makelaar komt voor de kopende partij een stuk neutraler over, dit zorgt ervoor dat kopers kritischer kunnen zijn. 

Marktkennis

Een makelaar kent de markt en kan uw huis vergelijken met andere woningen op de markt. Hierdoor kan hij de best passende prijs betalen zodat jouw woning niet te duur of te goedkoop verkocht wordt. De kans dat u zonder makelaar wel onder of boven deze prijs uitkomt is groter dit kan natuurlijk komen door gebrek aan kennis.

Een trap renoveren? Dat doe je in stijl!

Een trap renoveren kost natuurlijk wel wat geld. Het is daarom de bedoeling dat je met een professioneel team gaat samenwerken die van jouw trap opnieuw een pareltje kunnen maken. Heb je zelf twee linkerhanden of weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Dan kan toptrap.nl jou zeker helpen! Maar ben je wel een beetje bang van de prijs van een traprenovatie? Vraag dan eerst een offerte alvorens je verder gaat! 

Al meer dan 20 jaar specialist 

Als je jouw trap wil laten renoveren, dan wil je dat dit door mensen gedaan wordt met kennis en ervaring in hun vak. Daarvoor moet je bij toptrap.nl zijn. Zij hebben al meer dan 20 jaar ervaring in het renoveren van trappen. Je bespreekt de wensen die je hebt met de mensen van TopTrap en zij doen er alles om een custom made trap voor jou te realiseren. Gemaakt van kwaliteitsvolle materialen en erg duurzaam waardoor jij voor heel lang van de nieuwe trap kan genieten!  

Vrijblijvende offerte 

Mensen weten vaak niet goed hoeveel het ongeveer kost om een trap te renoveren. Hierdoor weten ze niet of ze goed zitten met het budget dat ze verzameld hebben of niet. De prijs van een traprenovatie hangt natuurlijk van een aantal zaken af. Maar reken er toch op dat je mag starten bij 2000 euro voor het renoveren van jouw trap. Voor die prijs ben je wel zeker van duurzame en goede kwaliteit. Wil je toch een concrete prijs? Vraag dan een vrijblijvende offerte op maat en beslis nadien of je de trap wil laten renoveren of niet.

Prijs van een traprenovatie 

Het kost natuurlijk geld om een trap te laten renoveren, dat kan uiteraard niet anders. Maar toch is het bij TopTrap de bedoeling om mensen niet blauw te laten betalen voor de prijs van een traprenovatie. Ze kunnen echt wel aan scherpe prijzen jouw trap omtoveren tot een pareltje. Prijzen vergelijken is toch wel de boodschap, omdat prijzen van een renovatie erg uiteen kunnen lopen. Zo weet je op voorhand waar je aan begint en wat je mag verwachten. 

Tips voor het beveiligen van uw huis en familie

Bij het bekijken van de behoeften van uw huisbeveiliging moet u nadenken over de algemene veiligheid van uw gezin.

Garagedeur

Als uw garage aan uw huis vastzit, beveilig deze dan. Mensen maken zich vaak zorgen over mensen die binnenkomen via gekoppelde garages, maar u heeft een oplossing. Het gebruik van een C-klem op de garagedeur voorkomt het openen van de garagedeur door op het spoor van de deur te blijven.

Als u een deur in uw garage heeft die naar de binnenkant van uw huis leidt, zorg er dan voor dat u uw garagedeur gesloten houdt  als er niemand buiten is. Een open deur geeft een inbreker een plaats om binnen te komen, wat betekent dat u en uw familie in gevaar kunnen lopen.

Houd uw garagedeur altijd gesloten. Als u een auto bezit, houd deze dan te allen tijde in de garage. Dit zal niet alleen uw auto veilig houden, maar een oplichter zal niet weten wanneer u thuis bent en wanneer u weg bent. De garage is gemakkelijk toegang tot veel van uw waardevolle spullen en ook een snelle toegang tot binnen uw huis.

Laat uw garagedeur gesloten, zelfs als u thuis bent. Een garage biedt gemakkelijke toegang tot uw huis. Veel mensen slaan ook waardevolle spullen op in die ruimte, waardoor het aantrekkelijk is voor indringers. Sluit de garage daarom wanneer u niet buiten in uw tuin bent. Het is beter om veilig te zijn dan spijt te hebben.

De veiligheid van uw huis hangt ook af van uw activiteiten buitenshuis. Laat uw garagedeuropener niet in het zicht achter in uw auto. Bescherm uw mobiele telefoon en computers die u buitenshuis gebruikt ook met een wachtwoord. Bewaar nooit belangrijke documenten in uw auto waar een dief kan ontdekken waar u woont en bepalen wanneer u thuis bent en wanneer u weg bent.

s Nachts, wanneer iedereen thuis is, overweeg dan om een C-klem op de rails van uw garagedeur te plaatsen. Dit voorkomt dat de C-klem opengaat als u hem niet gebruikt, zodat niemand binnen kan sluipen en toegang tot uw huis kan vinden. Vergeet niet om uw garage te beveiligen. Een typische garage bevat veel waardevolle spullen. Gereedschap alleen al kan duizenden euro’s kosten en is gemakkelijk te stelen. Matte ramen zijn beter dan heldere ramen. Houd de garage altijd gesloten. Maak een kijkgaatje in de garagedeur.

Bezoek onze website voor meer informatie.

Steeds meer VvE’s kiezen voor een externe VvE beheerder

Ieder complex waarin zich meerdere koopwoningen bevinden heeft in principe ook een vereniging van eigenaren, simpelweg vaak een VvE genoemd. De VvE bestaat uit alle woningeigenaren binnen het complex en is verantwoordelijk voor alle gemeenschappelijke belangen. 

Hierbij kan gedacht worden aan onderhoud van het pand en gemeenschappelijke ruimtes, het waarborgen van de veiligheid, regelen van financiële en administratieve zaken en behandelen van eventuele disputen.

Dit kan enige tijd in beslag nemen en vraagt bovendien om enige expertise, die beide lang niet altijd aanwezig zijn onder de eigenaren. Regelmatig leidt dit tot achterstallig onderhoud, administratieve chaos en financiële problemen. Steeds meer VvE’s kiezen er daarom voor om een externe, professionele VvE beheerder in de arm te nemen.

Het werk van een VvE beheerder

Het beheren van een VvE bestaat uit diverse taken. Normaal gesproken moeten deze worden uitgevoerd door leden van de VvE, die dit naast een reguliere baan of studie doen. Dit betekent dat er vaak onvoldoende tijd is, maar bovendien onvoldoende expertise.

Hierdoor komt het vaak voor dat een niet-sluitende begroting wordt gemaakt, met als gevolg financiële problemen en achterstallig onderhoud.

Het risico hierop is een stuk kleiner bij een professionele VvE beheerder. Deze externe partijen weten wat er nodig is om een VvE succesvol te runnen.

Bovendien zijn dit vaak partijen met goede contacten in de regio. Een appartementencomplex in Rotterdam met een VvE beheerder uit Rotterdam heeft bijvoorbeeld vaak betere deals wanneer het gaat om renovatie, materiaalkosten en vergelijkbare zaken. De VvE beheerder in staat goede deals te maken doordat ze groot kunnen afnemen bij de betreffende partijen.

Kosten VvE beheer uitbesteden

Ga je VvE beheer uitbesteden, dan kost dit uiteraard in eerste instantie geld. Dit is met name voor VvE’s met geldproblemen een reden om niet direct de overstap te maken. Toch levert het op de lange termijn vaak geld op. Dit heeft te maken met de eerdergenoemde deals die veel beheerders hebben, maar ook met het feit dat een financiële administratie die op orde is vaak leidt tot meer financiële gezondheid, zelfs wanneer er op andere punten (het betalen van de beheerder) wel geld moet worden uitgegeven.

Veel professionele adviseurs adviseren dan ook om een professionele VvE beheerder in de arm te nemen.