Garage roldeuren, alle voordelen op een rijtje

Garage roldeuren, alle voordelen op een rijtje

Garage roldeuren worden nog vaak verward met een roldeuren voor opslagboxen. Toch zijn roldeuren voor garages een stuk geavanceerder en bieden ze veel voordelen waardoor het een goede optie is om als garagedeur te overwegen. In deze blog vertellen we je over de voordelen.

Openingstechniek

In tegenstelling tot kanteldeuren voor garages klappen garage roldeuren niet naar buiten toe open. Daardoor hoef je de ruimte voor de garage in principe niet leeg te houden. Nu denk je misschien dat het niets uitmaakt, maar dat is niet helemaal waar. Bij kanteldeuren kan het immers gebeuren dat wanneer je even snel de fiets voor de garage parkeert en vervolgens de deur van binnenuit opent je je fiets beschadigt. Het deurblad kantelt immers naar buiten toe open.

Isolatiewaarde

Garage roldeuren zijn geïsoleerd leverbaar. Daardoor komt er minder tocht en kou via de garagedeur binnen. Zeker in vergelijking met ongeïsoleerde garagedeuren is dit een groot voordeel. Wanneer je een garage hebt die aan je woning grenst, dus met een deur toegang biedt tot je woning, raden we je aan om sowieso voor een geïsoleerde garagedeur te kiezen. Doe je dat niet, dan komt er tocht en kou de woning binnen wat resulteert in hoge stookkosten en een verlaging van het wooncomfort.

Aanschafprijs 

Roldeuren voor garages hebben in vergelijking met andere garagedeuren een lage aanschafprijs. Voor onder de duizend euro kun je al een kwalitatief goede garage roldeur kopen. Als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld openslaande garagedeuren, die al snel drie- tot vierduizend kosten, zijn roldeuren financieel gezien een zeer interessante keuze.

Alternatieven voor garage roldeuren

Als je om wat voor reden dan ook toch niet voor een garage roldeur wilt kiezen, dan is het goed om te weten dat er een aantal alternatieven zijn. De belangrijkste hiervan zijn sectionale garagedeuren. 

Dit type deur is net zoals roldeuren opgebouwd uit horizontale panelen. De panelen zijn alleen wat breder en worden tijdens het openen niet in een opbergbox opgerold. De panelen worden namelijk direct onder het plafond in de garage gehangen. Hierdoor verlies je een klein beetje ruimte in de garage, al blijft het met name beperkt tot de ruimte direct onder het plafond.

Neem de tijd om je te oriënteren

De aanschaf van een garagedeur is niet iets dat je regelmatig doet. De meeste mensen doen jarenlang met hun garagedeur. Daardoor weet je vaak niet wat alle mogelijkheden en verschillen tussen de verschillende soorten garagedeuren zijn. Het is dan ook goed om je uitgebreid te oriënteren op de verschillende soorten garagedeuren. 

En dat geldt dus ook voor garage roldeuren. Ga dus bij verschillende aanbieders langs en laat je adviseren over de mogelijkheden. En om een goed onderbouwd besluit te nemen raden we je aan om bij diverse partijen een offerte op de vragen die je met elkaar kunt vergelijken. 

Kijk daarbij niet alleen naar de prijs, maar ook de montagekosten en de garantievoorwaarden. En Let op dat de sloten die bij de deur worden geleverd van goede kwaliteit zijn. Zeker als je waardevolle spullen in de garage wilt gaan opslaan is het immers zuur als inbrekers de garage roldeur zo kunnen openbreken en er met je spullen vandoor kunnen gaan.

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie