Inrichting voor je nieuwe huis

Inrichting voor je nieuwe huis

Je bent druk op zoek naar een nieuwe huisje. Of misschien heb je jouw droomhuis al gevonden! Tijd om ook na te denken over het interieur en alle dingen die daarbij komen kijken. Wat voor stijl kies je? Neem je al je oude meubels mee of ga je voor nieuw? Wij geven je inspiratie!

Meubels

De meubels vormen een heel belangrijk onderdeel van je interieur. Ga je voor een landelijke stijl? Industrieel? Of meer klassiek en tijdloos? Je kunt natuurlijk ook goed combineren en meerdere stijlen mixen door accessoires. In 2018 is een van de trends het combineren van stoere en schattige meubels. Bijvoorbeeld een stoere bank met zachte roze kussentjes. Of juist een lichte schattige bank met robuuste items als een houten tafel.

Vloeren

Naast meubels, zijn ook de vloeren in je huis van essentieel belang voor de uitstraling. Is de huidige vloer niet helemaal naar je zin, maar twijfel je om hem te vervangen? Je kan beter niet besparen op je gewenste vloer. Het verandert de hele sfeer in je woning. In 2018 zien we steeds meer gietvloeren. Dit zijn naadloze vloeren met een betonlook. Ze geven een heel strakke uitstraling aan je huis. Daarnaast zijn duurzame en natuurlijke vloeren ook een trend. Neem bijvoorbeeld een vloer van bamboe of kokoshout.

Zonwering en gordijnen

Waarschijnlijk denk je eerder aan nieuwe meubels dan de gordijnen en zonwering. Toch is zonwering een belangrijk onderdeel! Of het nu is om de inkijk in je huis wat te verminderen of zonnestralen tegen te houden. Jaloezie├źn zijn ideaal om zelf te bepalen hoeveel licht je wil toelaten. Handig in de woonkamer of keuken. Storend lichtinval kan worden geblokkeerd terwijl het toch licht toe laat voor een fijne sfeer. Ze zijn minder geschikt voor de slaapkamer, omdat ze niet volledig verduisteren. Kies in de slaapkamer voor gordijnen. Kleuren voor zonwering die in 2018 veel voorkomen zijn woud en aarde kleuren: groen, grijs en blauw-groen tinten.

Wil je de nieuwste trends zien, uitproberen en voelen? Kom inspiratie opdoen in de showroom van Ventana en ontdek alle interieur en zonwering trends!

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie