Huis verkopen

Ook wanneer je je huis weer wil verkopen, doe je per definitie een beroep op een verkoopmakelaar. Ook bij de verkoop van een huis komt veel kijken. Het is niet verplicht om het verkoopproces uit te besteden aan een verkoopmakelaar, maar realiseer je wel dat er veel specialistische kennis nodig is voor het hele koopproces. Veel mensen hebben niet de zin en de tijd om zich dit helemaal eigen te maken. Daarbij komt een gedeelte van de expertise van AMA Makelaars voort uit jarenlange ervaring die bij een particulier meestal ontbreekt. Het is dan ook niet vreemd dat 90% van de woningverkopers een beroep doet op de makelaar.

De dienstverlening die AMA Makelaar aanbiedt

Een verkoopmakelaar is degene die bij de verkoop bemiddelt en opkomt voor de belangen van de verkopende partij, in tegenstelling tot de aankoopmakelaar die de tegenovergestelde rol vervult. We verzorgen de begeleiding tijdens het hele proces, van de taxatie naar de onderhandelingen tot de notariële overdracht. Een belangrijk moment is het vaststellen van de waarde en het adviseren van een bepaalde vraagprijs. Je kunt als verkoper beslissen om van het advies af te wijken. Bij AMA Makelaar proberen wij door middel van mooie foto’s op een overzichtelijke site en kijkdagen de potentiële koper een zo goed mogelijk beeld van je huis te geven. Is er een geïnteresseerde? Dan voeren wij de onderhandelingen en proberen het huis tegen een zo gunstig mogelijke prijs te verkopen. Als de onderhandeling slaagt, dan zal de verkoopmakelaar de koopovereenkomst opmaken.

AMA Makelaar: de kosten

De makelaarskosten van AMA Makelaar worden berekend aan de hand van een courtage; een bepaald procent van de verkoopprijs van het huis. De uiteindelijke hoogte hangt natuurlijk af van de hoogte van de prijs van je huis maar dit kan al snel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Houd echter wel in je achterhoofd dat een verkoopmakelaar de vaardigheden en markt- en juridische kennis bezit om jouw huis voor de beste prijs en tegen de beste voorwaarden te verkopen. De kans is dus groot dat je ondanks de kosten uiteindelijk toch voordeliger uit bent.