Waarom in Zaanstreek wonen?

Waarom in Zaanstreek wonen?

De Zaanstreek is een regio in Noord-Holland met verschillende plaatsen. De streek is voornamelijk bekend als één van de oudste industriegebieden van Europa en wordt jaarlijks door talloze toeristen bezocht vanwege de Zaanse Schans en de molens. Voor woningzoekenden heeft deze regio veel te bieden. Zo zijn er genoeg mogelijkheden op het gebied van woningen die verkocht en verhuurd worden. Ben je op zoek naar nieuwbouw of bestaande bouw? De Zaanstreek heeft het allemaal te bieden. De plaatsen die hier onder andere te vinden zijn, zijn Zaandam, Zaandijk, Krommenie, Oostzaan, Westzaan, Wormer en Wormerveer.

Geschiedenis

De streek is bekend van de molens, de Zaanse huisjes en van verschillende bedrijven die hier zijn opgericht en groot zijn geworden. De bekendste van deze ondernemingen is waarschijnlijk wel de supermarktketen Albert Heijn. Rond 1720 stonden er in deze regio ongeveer 600 molens die voornamelijk bedoeld waren voor het zagen van planken voor in de scheepsbouw. Een deel van deze molens bestaat nog steeds en is samen met onder andere de typische Zaanse huizen te zien op de drukbezochte Zaanse Schans. Later maakten de molens voornamelijk plaats voor pakhuizen en fabriekshallen. Deze regio is dan ook één van de oudste industriegebieden van Europa.

Op zoek naar een woning

Ben je op zoek naar een woning en zou je graag in de Zaanstreek een nieuw huis willen vinden, dan is het goede om voordat je begint met jouw zoektocht te inventariseren wat de wensen zijn. Wil je bijvoorbeeld huren of kopen? Wil je landelijk wonen of liever in de buurt van een centrum? Ook zaken zoals de bereikbaarheid en accommodaties zijn belangrijke punten om rekening mee te houden. Bepaald dan vervolgens in wat voor soort huis je graag wilt wonen. Ben je op zoek naar een vrijstaande woning met een tuin, een rijtjeswoning of heb je liever een appartement. Met deze woonwensen kun je beginnen aan de zoektocht voor jouw nieuwe woning in de Zaanstreek. Bestaande bouw wordt veel aangeboden in deze regio en ook op het gebied van nieuwbouw zijn er veel projecten.

Nieuwbouw?

Als je op zoek gaat naar een woning in de Zaanstreek, kijk dan ook eens op bij de lopende nieuwbouwprojecten in Zaanstreek en omringende gebieden. Daar vind je informatie over woningen die te koop worden aangeboden in deze regio en kun je per plaats zoeken naar woningen. De website is voornamelijk geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwbouwwoning. Via deze weg worden alle nieuwbouwprojecten in en rond de Zaanstreek gepresenteerd. Door jouw woonwensen via de website door te geven kun je op de hoogte gehouden worden van deze projecten en de ontwikkelingen omtrent deze nieuwbouwprojecten. Zo ben jij als eerste op de hoogte van nieuw te bouwen woningen. De website is geschikt voor mensen die willen kopen en huren.

Over de auteur

admin administrator

Geef een reactie